2024. április 14.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény a Halmozottan Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Programjának indítására pályázott nyertes fenntartókról

2008. augusztus 11.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium az esélyegyenlőséget, felzárkóztatást segítő támogatások igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 9/2008. (III. 29.) OKM rendelet (a továbbiakban: rendelet) 6. -7. § rendelkezései alapján, pályázatot hirdetett középiskolai kollégiumok, illetve kollégiumi intézményegységet is működtető középfokú intézmények, valamint szakiskolák, illetve szakiskolai intézményegységet is működtető középfokú intézmények fenntartói számára a Halmozottan Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Programjában (a továbbiakban: Program) való részvételre.
A Programba való bekapcsolódásról szóló pályázat benyújtási határideje a pályázati felhívás szerint 2008. június 15-e volt. A 2008. augusztus 8-ai miniszteri döntés értelmében a kilenc, a Halmozottan Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Programjában való részvételre benyújtott pályázatból négy fenntartó, kollégium és a velük együtt pályázó szakiskola/szakiskolák pályázata részesült támogatásban. A miniszteri döntés szerint mind a négy esetben a 2008/2009-es tanévben 20-20 fő halmozottan hátrányos helyzetű tanuló bevonásával indítható el a program.
A támogatásban részesülő fenntartók és a velük együtt pályázó szakiskolák:
  1. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat (a pályázatban érintett kollégium: Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium, Nyírbátor)
  2. Nógrád Megye Önkormányzata (a pályázatban érintett kollégium: Borbély Lajos Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Lorántffy Zsuzsanna Kollégium, Salgótarján)
  3. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata (a pályázatban érintett kollégium: Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium, Kiskunfélegyháza)
  4. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (a pályázatban érintett kollégium: Szeged Városi Kollégium)
A Programban részt vevő és támogatást elnyert fenntartók számára a támogatási összeg utalványozásának feltétele, hogy a támogatást elnyert fenntartó és a támogatásban részesülő intézmény az esélyegyenlőséget, felzárkóztatást segítő támogatások igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 9/2008. (III. 29.) OKM rendelet 7. § (3) bekezdésben megadott szerződést megkösse. Az ÖTM utalványozása alapján a Kincstár a költségvetési törvény 5. számú melléklet 16. pontja szerinti előirányzat terhére a 2008. év október havi nettó finanszírozás keretében intézkedik a folyósításról.

A program indításával, a támogatási szerződés előkészítésével kapcsolatosan általános tájékoztatót tartunk, melyen tisztelettel számítunk a programot indító új intézmények, valamint a Halmozottan Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Programot a 2007/2008-as tanév óta működtető intézmények megjelenésére.

A program indításával kapcsolatos tájékoztatóra 2008. augusztus 22-én pénteken 11.00-kor az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben (Bp., V. ker. Dorottya u 8.) a 106-os teremben kerül sor.

A nyertes fenntartóknak és intézményeiknek ezúton gratulálunk, a Program működtetéséhez sok sikert kívánunk!

OKM, Esélyegyenlőségi Főigazgatóság
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok