2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény

2002. szeptember 26.
Szüdi János az Oktatási Minisztérium közigazgatási államtitkára és Bakondi György a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a mai napon együttműködési megállapodást írt alá, a katasztrófavédelmi feladatok hatékonyabb megoldása érdekében. A megállapodás célja a katasztrófavédelmi ismeretek terjesztésének elősegítése a pedagógusok, diákok körében.


Az óvodai nevelés kapcsán a két intézmény kölcsönösen támogatja a nevelési programok fejlesztését, így a természet ismeretére és a biztonságos életvitelre nevelés gyakorlatát.

A megállapodás keretében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vállalja, hogy a 6-18 éves korosztályok katasztrófavédelmi felkészítéséhez tematikát készít, valamint a veszélyhelyzeti ismeretek oktatásának céljára alkalmas tansegédleteket, eszközöket dolgoz ki és fejleszt. A pedagógusok munkájának megkönnyítésére ajánlásokat és kézikönyveket készít. A tanárok veszélyhelyzeti felkészítését szolgáló pedagógus-továbbképzésekre pedig tananyagokat akkreditáltat.

Az Oktatási Minisztérium elősegíti az OKF által kidolgozott és kölcsönösen egyeztetett tematikák, ajánlások eljuttatását az érintett oktatási intézményekhez, valamint támogatja a katasztrófavédelmi ismereteket tartalmazó foglalkozások bevezetését a kapcsolódó tantárgyak és az osztályfőnöki óra keretében.

A felsőoktatási intézmények a biztonsággal kapcsolatos tudományos tevékenységben és az ahhoz kapcsolódó K+F programok kidolgozásában szerepet vállalnak. Az együttműködés célja, hogy a felsőoktatás hallgatói a katasztrófavédelemről és annak helyi sajátosságairól is tájékoztatást kapjanak.

Budapest, 2002. szeptember 26.                                                                                                                                     OM Sajtóiroda ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok