2024. február 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ingyenes gyermekétkeztetés

A kormány 2003. szeptember 1-től rászorultsági alapon ingyenessé teszi az étkezést az önkormányzati fenntartású óvodákban. Ezáltal a közel félmillió rászoruló gyermek több mint harmada ingyen étkezhet.
2002. december 1.

Közlemény

A Legfőbb Ügyészhez fordul az oktatási tárca a jászladányi alapítványi iskola ügyében
2002. november 28.

Sajtóközlemény

Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala rendhagyó szolgáltató tevékenységet lát el az oktatási szereplőket érintő jogsértések orvoslása területén.
2002. november 25.

Sajtóközlemény

A szocialista-szabaddemokrata kormány – ezen belül az Oktatási Minisztérium - megalakulása óta elkötelezett az érdekegyeztetés, a vélemények ütköztetése, a partnerség iránt. Hisz abban, hogy szakmai viták révén a véleménykülönbségeket csökkenteni lehet. Ez történik a napokban a 2003. évi Költségvetési Törvényben megfogalmazott, a Közoktatási Törvényt érintő módosító javaslatokkal, amelyeket az érdekegyeztető fórumokon kívánunk megvitatni.
2002. november 11.

Közlemény

KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI OKTATÁS AZ ÓVODÁTÓL A FŐISKOLÁIG
2002. november 7.

Januártól 79.200 forintra nő a doktorandusz hallgatók ösztöndíja

Az oktatási tárca korábban azt tervezte, hogy két lépcsőben emelkednek jövő évtől a doktoranduszok juttatásai. A minisztérium  elképzelései szerint januártól a doktoranduszok jelenlegi 55 ezer  forintos juttatása 61.050 forintra nőtt volna, szeptembertől pedig  79.200 forintra.
2002. október 16.

Közlemény

Szüdi János az Oktatási Minisztérium közigazgatási államtitkára és Bakondi György a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a mai napon együttműködési megállapodást írt alá, a katasztrófavédelmi feladatok hatékonyabb megoldása érdekében. A megállapodás célja a katasztrófavédelmi ismeretek terjesztésének elősegítése a pedagógusok, diákok körében.
2002. szeptember 26.

Közlemény

Az Országos Köznevelési Tanács mai ülésén meghallgatta az oktatási jogok biztosa posztra pályázókat. A meghallgatást követően a tanács Dr. Aáry-Tamás Lajost javasolta a miniszteri biztosi feladat ellátására. Magyar Bálint oktatási miniszter elfogadta az OKNT javaslatát.
2002. szeptember 26.

A Nyelvek Európai Napja

Az Európa Tanács főtitkára az Internet nyelvi sokszínűségének növelését szorgalmazza
2002. szeptember 24.

AZ OM integrációs programajánlata Jászladánynak

Az utóbbi két hét eseményei azt bizonyítják, hogy Jászladányban az általános iskola körül kialakult helyzet a jogi rendezésen túl tartalmi megoldást is igényel. Az Oktatási Minisztérium olyan pozitív kezdeményezéssel áll elő, amely minden érintett szülő és gyerek jogos igényére válaszol.
2002. szeptember 19.

Közlemény

A Magyar Köztársaság Alkotmánya szerint a bírósági ítélet megszületéséig fennáll az ártatlanság vélelme, amely a gyermekeket is megilleti. Ennek értelmében az iskola igazgatójának nincs joga a gyermek iskolából való kizárására.
2002. szeptember 10.

Közlemény

A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közigazgatási Hivatal 2002. augusztus 30-i határozatában megsemmisítette az Antal Mihály Alapítványi Általános Iskola helyi jegyző által kiadott működési engedélyét. Az Oktatási Minisztérium 2002. augusztus 30-án elutasította az alapítványi iskola OM azonosító iránti kérelmét, mivel a működés megkezdéséhez hiányzott az azt engedélyező érvényes határozat, amely az OM azonosító kiadásának egyik feltétele.
2002. szeptember 6.

Megújult a Sulinet

A tanévkezdésre megújult a  Sulinet honlap. A világháló legnagyobb magyar nyelvű oktatási portálja számos újdonsággal várja az általános- és középiskolás diákokat, tanáraikat, szüleiket.
2002. szeptember 3.

Közlemény

Az Oktatási Minisztérium a mai napon elutasította a jászladányi Antal Mihály Alapítványi Általános iskola igazgatójának OM azonosító iránti kérelmét. Mint ismeretes OM azonosító nélkül az intézmény nem részesülhet normatív költségvetési támogatásban, illetve nem minősül közoktatási intézménynek, nem vehet fel tanulót, és nem adhat ki bizonyítványt.
2002. augusztus 30.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok