2023. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény

2002. szeptember 6.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közigazgatási Hivatal 2002. augusztus 30-i határozatában megsemmisítette az Antal Mihály Alapítványi Általános Iskola helyi jegyző által kiadott működési engedélyét. Az Oktatási Minisztérium 2002. augusztus 30-án elutasította az alapítványi iskola OM azonosító iránti kérelmét, mivel a működés megkezdéséhez hiányzott az azt engedélyező érvényes határozat, amely az OM azonosító kiadásának egyik feltétele.

Az Alapítványi Iskola nem végezhet nevelő és oktató tevékenységet, mivel nem rendelkezik az ehhez szükséges engedéllyel. Ezért szeptember 2-án nem kezdődhetett meg a tanítás.

Az alapítványi iskola igazgatónője 2002. augusztus 7-én keltezett, az Antal Mihály Alapítványi Iskola OM azonosító iránti kérelméről szóló levelét - hivatkozva a 20/1997. (II. 13.) kormányrendeletre - a Győri Közoktatási és Információs Irodának küldte meg. A kormányrendelet azonban előírja, hogy az OM azonosító iránti kérelmet az Oktatási Minisztériumhoz kell eljuttatni. A szaktárcához a kérelem 2002. augusztus 28-án érkezett meg.
Az Oktatási Minisztérium 2002. augusztus 30-án elutasította az iskola igazgatójának OM azonosító iránti kérelmét (a 20/1997-es kormányrendelet értelmében a kérelem elbírálásához a minisztériumnak 30 nap áll rendelkezésére.). Az elutasító határozatot a tárca még a tanév kezdete előtt,  augusztus 30-án faxon eljuttatta az iskolafenntartó jászladányi önkormányzathoz valamint az alapítványi iskola igazgatónőjéhez, 2002. szeptember 2-án pedig postai úton is megküldte.

Az alapítványi iskola működése megkezdését engedélyező határozatot Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közigazgatási Hivatala megsemmisítette.
Jászladány képviselő testületének határozata értelmében 2002. szeptember 3-ától az alapítványi iskolába beiratkozott 205 tanuló oktatását változatlan feltételekkel a Jászladányi Általános Iskolában biztosítja. Ez a határozat csak abban az esetben jogszerű, ha az eredeti állapotot állítja helyre, beleértve a tanulók osztályokba történő beosztását. Ennek indoka, hogy a működési engedély nélküli Alapítványi Iskola nem létesíthetett jogszerűen tanulói jogviszonyt.

Az iskolába visszatérni kívánó pedagógusok alkalmazásáról kizárólag az iskola igazgatója, mint a munkáltatói jogok gyakorlója dönt. Ezt a jogkört az iskolafenntartó jászladányi önkormányzat nem vonhatja magához és semmilyen módon nem korlátozhatja.
Budapest, 2002. szeptember 06.                                                                                                                                 OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok