2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény

2002. augusztus 30.
Az Oktatási Minisztérium a mai napon elutasította a jászladányi Antal Mihály Alapítványi Általános iskola igazgatójának OM azonosító iránti kérelmét. Mint ismeretes OM azonosító nélkül az intézmény nem részesülhet normatív költségvetési támogatásban, illetve nem minősül közoktatási intézménynek, nem vehet fel tanulót, és nem adhat ki bizonyítványt.

A kérelem elutasítására azért került sor mivel a működéshez hiányoztak a jogszabályban előírt feltételek.
Ez derült ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Közigazgatási Hivatal határozatából, melyben a felügyeleti hatóság megsemmisítette az alapítványi iskolának a helyi jegyző által kiadott működési engedélyét.
Az oktatási miniszter felhívta az iskolafenntartójának és az iskola igazgatójának figyelmét arra, hogy az iskola a működését nem kezdheti meg és erről köteles tájékoztatni az érintett szülőket. Egyúttal felkérte Aáry-Tamás Lajost az oktatási jogok miniszteri biztosát egy átfogó vizsgálat lefolytatására.
Ez a döntés teljes mértékben összhangban áll a kisebbségi ombudsman korábban meghozott állásfoglalásával, melyben megállapította, hogy az alapítványi iskola létrehozása több ponton sérti a Nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvényt, valamint ellentétes a Közoktatási törvénnyel.


Budapest 2002. 08. 30.       OM Sajtóiroda
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok