2023. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Sajtóközlemény

2002. november 25.
Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala rendhagyó szolgáltató tevékenységet lát el az oktatási szereplőket érintő jogsértések orvoslása területén.

Eljárása olyan speciális konfliktus-feloldási módszereket alkalmaz, amely során a vitában álló felek a jogszabályi rendelkezések ismeretében maguk orvosolhatják problémájukat. Az oktatási biztos fontosnak tartja, hogy az érintettek minél szélesebb köre minél közelebbről megismerhesse a hivatal tevékenységét. Ennek érdekében immár harmadik éve kialakította azt a gyakorlatot, hogy hivatali ügyintézését évente néhány alkalommal két-két napra vidéki nagyvárosokba helyezi ki. A rendezvények célja, hogy azok is személyesen vehessék igénybe a hivatal szolgáltatását, akiknek nincs lehetőségük emiatt Budapestre ellátogatni. Továbbá arra is lehetőséget teremtenek ezek az alkalmak, hogy személyes kapcsolat alakuljon ki az oktatás terültén tevékenykedő különböző szervezetek között.
Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa és a hivatal munkatársai az elmúlt években Békéscsabán, Pécsett, Tatabányán, Kaposváron és Debrecenben, októberben Kalocsán jártak, ezen a héten pedig Sopronba utaznak.
A kétnapos Soproni Szakmai Fórum és Nyílt Panasznap november 27-28-án kerül megrendezésre. A szakmai fórumokon az oktatási biztos külön találkozik az oktatás közvetlen szereplőivel - tanárokkal, diákokkal, szülőkkel - és az oktatással kapcsolatos jogok érvényesítését elősegítő civil szervezetekkel, valamint külön az intézményvezetőkkel, intézményfenntartókkal. Az első nap délutánján a Gyermek és Ifjúsági Központban munkatársaival személyesen fogadja mindazokat, akik oktatási jogaik sérelme miatt a hivatal eljárását kezdeményezik. Este a Nyugat- Magyarországi Egyetem épületében a hallgatókkal folytat kötetlen beszélgetést. A biztos és a hivatal munkatársai emellett helyi közoktatási intézmények meghívására osztályfőnöki órákat is tartanak.


Budapest, 2002. november 25.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok