2023. március 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény

2003. december 16.

Az MDF politikusai számára a felsőoktatási reform bírálata a politikai Jolly Joker. Azon a héten, amikor már nem tudnak mit kitalálni, előveszik a féléve megírt sajtóanyagukat, és sokadszorra is elismételgetik a minden egyes pontjában megcáfolt vádjaikat.


Úgy tűnik, egy sajtótájékoztató megtartásához az MDF oktatáspolitikusai nem tartják fontosnak azt, hogy megismerjék az általuk vitatott dokumentumot. Máskülönben biztosan nem írnának le a kormány elé terjesztett felsőoktatási koncepcióról teljesen légből kapott állításokat. Ha legalább egyszer elolvasták volna az anyagot, akkor biztosan tudnák, hogy egyetlen szó sincsen benne a tanulmányi ösztöndíj megszüntetéséről. Természetesen a minisztériumnak nincs ilyen szándéka. A felsőoktatási reform koncepciója lassan egy éve, számtalan szakmai fórumon és egyeztetés nyomán alakul, a Rektori Konferencia többször tárgyalta, a reformkoncepció irányelveit a Felsőoktatási Tudományos Tanács elfogadta.

Az Oktatási Minisztérium leszögezi, hogy ebben az esetben nem lehetséges vélemények vitatkoznak. Itt ténykérdésekről van szó, amelyek egyszerűen ellenőrizhetők. A tárca honlapján is olvasható koncepcióból mindez világosan kiderül.

Budapest, 2003. december 16.

OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok