2023. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A rektorok az új felsőoktatási törvény mellett

2004. november 30.
A mai napon a Magyar Rektori Konferencia és a Főiskolai Főigazgatók Konferenciája elfogadta az új felsőoktatási törvény szövegét.
A Magyar Rektori Konferencia 72 százalékos többséggel, a Főiskolai Főigazgatók Konferenciája 87 százalékos többséggel támogatja a felsőoktatási reform legfontosabb elemét, az új felsőoktatási törvényt.

Ezzel a döntéssel újabb jelentős lépés történt a törvény parlamenti elfogadása felé.

A törvénytervezet elismert célja: az felsőoktatási autonómia kibővítése és megerősítése, a képzési szerkezet átalakítása, a minőségi követelmények érvényesítése, a színvonalas oktatói munka feltételeinek megteremetése, az egyenlő esélyek biztosítása és a diákjogok kiterjesztése.

Az Oktatási Minisztérium két éves szakmai előkészítő és egyeztető munka eredményét látja a rektorok döntésében. Az elmúlt hetekben a törvényt már támogatásáról biztosította a felsőoktatási szakma valamennyi jelentős szervezete: a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Doktoranduszok Országos Szövetsége, a Felsőoktatási és Tudományos Tanács, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, a Felsőoktatási Érdekegyeztető Tanács és a Magyar Akkreditációs Bizottság.

A törvénytervezet várhatóan a jövő év elején kerül a Parlament elé.


2004. november. 29.
OM Sajtóiroda
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok