2023. január 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény

2005. január 25.
A Közoktatás-politikai Tanács (KT), az oktatási miniszter közoktatás-politikai kérdésekkel foglalkozó tanácsadó testülete. Delegáltjai az országos pedagógus szakmai szervezetek, pedagógus szakszervezetek, szülői szervezetek, diákszervezetek, kisebbségi önkormányzatok, a helyi önkormányzatok érdekképviseleti szervezetei, nem állami, nem önkormányzati iskolafenntartók képviselői.
A tanácsadó testület soron következő összejövetelére január 25-én került sor. Az ülésen Arató Gergely, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára hangsúlyozta a résztvevő szervezetek szerepének fontosságát és a társadalmi szereplőkkel való egyeztetés súlyát. Ezután a politikai államtitkár konkrét szakmai javaslatokat fogalmazott meg a Közoktatás-politikai Tanács hatékonyabb működése érdekében.
A politikai államtitkár felvezetése után nyílt egyeztetés kezdődött, amelyen a KT működési rendjének módosításával, az ülések és határozatok nyilvánosságával, valamint a tanácsadó testület és a kormány közötti kapcsolattartással foglalkoztak.
A politikai államtitkár felajánlotta a kormányzati oldal aktív segítségét az elfogadott határozatok széleskörű nyilvánossá tételéhez, és felvállalta, hogy rendszeresen beszámol a kormányzati határozatok megvalósításáról.

A Közoktatás-politikai Tanács a második napirendi pont keretében beszámolót hallgatott meg a kétszintű érettségi bevezetésének időarányos helyzetéről. A tájékoztató felvezetése után a résztvevők kérdéseket tettek fel a kétszintű érettségi szakmai és technikai lebonyolításával kapcsolatban. A kormányzati oldal - a kérdésekre adott részletes válaszok után - a felvetett problémák megoldásának ígérete mellett kérte a tagok segítségét a kétszintű érettségi lebonyolításában, és a feladat közös, társadalmi megoldhatóságára hívta fel a figyelmet.


OM Sajtóiroda

Budapest, 2005. január 25.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok