2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Internetes segítség a középiskolai jelentkezésekhez

2005. január 25.
A középiskolai felvételi rendszerben az elmúlt évek során több mint 600 000 tanuló vett részt. A nagyszámú adatlap kitöltése során felmerülő problémák megoldása érdekében az Educatio Kht. Közoktatási Információs Irodája elektronikus jelentkezési rendszert fejlesztett ki, melyet az általános iskolák térítésmentesen használhatnak.
A rendszer on-line internetes megoldásra épül, és már jelenlegi állapotában is fel van készítve a digitális aláírás kezelésére. (A digitális aláírás általános elterjedéséig az elektronikus adatlapokat ki kell nyomtatni, és a kinyomtatott adatlapon kell a hitelesítést elvégezni.)
Az on-line internetes megoldás előnye, hogy közvetlen adatkapcsolat van a hivatalos közoktatási intézménytörzzsel és a hivatalos középiskolai tagozatok jegyzékével, így az ott bekövetkező változások azonnal megjelennek az elektronikus jelentkezési rendszerben.
Az elektronikus jelentkezési rendszert alkalmazó iskolák munkája legalább 70 %-al csökkent. Egyrészt sokkal gyorsabban elő lehet állítani az adatlapokat, másrészt az előállított adatlapok gyakorlatilag hibamentesek, ezért nincs szükség az utólagos hibajavításra. A rendszer 76-féle hibalehetőségre figyelmezteti a kitöltőt - közvetlenül a kitöltés közben. Az elektronikus rendszer import funkciókkal is rendelkezik, tehát az intézmények saját iskolaadminisztrációs programjaikból is át tudják emelni az adatokat, ezzel is csökkentve a felesleges adminisztrációt.
Az elektronikus jelentkezési rendszer teljes kiépítését követően a felvételi folyamat ideje jelentősen csökkenhet.

OM Sajtóiroda
Budapest, 2005. január 25.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok