2023. március 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kedvezményes Internet-elérés pedagógusoknak

2005. szeptember 28.
Az oktatási tárca üdvözli, hogy az egyik internet-szolgáltató cég minden pedagógusnak bruttó havi 1000 forintos kedvezménnyel kínálja ADSL Start szolgáltatását. A T-Online Magyarország nyújtotta kedvezményt azok a Magyar Telekom területén - ahol az ADSL szolgáltatás kiépíthető - élő pedagógusok vehetik igénybe, akik jelenleg nem rendelkeznek T-Online-os hűségszerződéssel.

Az Oktatási Minisztérium kiemelt kérdésként kezeli, hogy a pedagógusok az iskola falain kívül, az otthonukban is hozzáférjenek a világhálóhoz, így az Internet adta lehetőségeket kihasználva tudják a tantervet kedvükre színesíteni. A hazai legnagyobb Internet-szolgáltató fontosnak tartja a pedagógusok támogatását, hiszen ők jelentős szerepet játszhatnak az információs társadalom kialakulásában. Az Oktatási Minisztérium örömtelinek tartja ezt a kezdeményezést és reméli, hogy a piacon jelenlevő cégek hasonló kedvezményekkel lepik meg a diák- és pedagógustársadalmat.

A Sulinet-Közháló program keretében minden iskola szélessávon hozzáférhet a világhálóhoz, így diákok és tanárok könnyebben jutnak hozzá a digitális tananyagok felhasználásának lehetőségéhez. A 2004 szeptembere óta elérhető Sulinet Digitális Tudásbázis (http://sdt.sulinet.hu) indulása óta folyamatosan bővül tananyag-elemekkel, az oktatási folyamatban felhasználható kép- és feladat-adatbázisokkal. A Sulinet Digitális Tudásbázis célja, egy komplett, a műveltségi területeket minden közoktatási évfolyamon felölelő elektronikus tananyag-adatbázis és az azt kezelő dinamikusan testre szabható keretrendszer létrehozása, amely konkrét óravázlatokat, módszertani segédleteket, tananyagokat és elemi tanulási egységeket nyújt a pedagógusok és a tanulók számára.

A pedagógusoknak szóló kedvezmény részleteiről és a feltételeiről a www.t-online.hu/pedagogus címen tájékozódhatnak.

2005. szeptember 28.
OM Sajtóiroda
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok