2023. január 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Sajtóközlemény

2005. március 16.
Sajnálatos, hogy Pokorni Zoltán nem osztozik a magyar felsőoktatás örömében. Amíg a felsőoktatási hallgatói létszám az elmúlt néhány év alatt megnégyszereződött, addig az intézmények infrastrukturális állapota folyamatosan romlott. Az új beruházási programmal a magyar felsőoktatás sok 10 ezer négyzetméter új oktatási épülettel, könyvtárakkal, kutatóműhelyekkel, kollégiumi férőhelyekkel gazdagodik.

Pokorni Zoltántól azt várjuk, hogy folyamatos támadás helyett nyilatkoztassa ki, hogy szerinte szükség van-e a magyar felsőoktatásnak infrastruktúra-fejlesztésre. Ha szükség van rá, akkor, honnan kívánja előteremteni a 170 milliárdos többletet a beruházásokra, vagy milyen nagyságú adóemelést javasol, hogy ezt a fedezetet a központi költségvetés vállalni tudja.

Amiről a FIDESZ alelnöke beszél, az nem egy elképzelés, egy programjavaslat, hanem egy - jobboldali politikustól meglepő - radikális baloldali demagógia, ami kizárólag állami támogatással, a magántőke felhasználásának teljes kizárásával kívánna százmilliárdos programokat megvalósítani. Ha ez nem lehetséges, akkor az alelnök úr inkább a magyar felsőoktatás leszakadását és folyamatos amortizálódását választaná.

Az Oktatási Minisztérium a felsőoktatási intézményekkel kötött megállapodással vállalta, hogy 50%-ban hozzájárul a bérleti konstrukció költségeihez, így többletkiadás nélkül segíti a magyar felsőoktatás gyors és teljes modernizálását.
A magánberuházások segítségével a magyar felsőoktatás 20 éves lemaradását tudjuk hatékonyan és gyorsan fejleszteni. A konstrukció a felsőoktatás egész infrastrukturális állapotát átalakítja, fejleszti, és nemzetközileg versenyképessé teszi.

2005. március 16.
OM Sajtóiroda
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok