2021. január 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény

2006. január 10.
Az Index című internetes portál a mai napon cikket jelentetett meg az Educatio Kht. szoftverbeszerzésével kapcsolatban. A cikk több valótlanságot, csúsztatást és téves következtetést tartalmaz. Ahogy az Index kérdéseire a tárca 2005 októberében már kimerítően válaszolt, az alábbiakban ismertetjük azokat a tényeket, amelyeket az Index újságírójának is tudomására hoztunk, azokat azonban cikke megírásakor nem vette figyelembe.

1. A cikkben említett szakmai tanulmány létezik.
2. Az Educatio Kht. által beszerzett LMS rendszer funkcionalitásában nem azonos a már korábban a Tiszta szoftver keretében beszerzett Class Server funkcióival, tehát nem igaz az az állítás, hogy az Educatio Kht. kétszer vásárolta meg ugyanazt a szoftvert.
3. A nyílt közbeszerzésre 5 cég jelentkezett. Sem az Microsoft sem a Hewlett Packard nem indult a pályázaton. Amennyiben a közbeszerzés műszaki paramétereinek megfelelő lett volna az általuk forgalmazott szoftver, akkor minden bizonnyal elindultak volna. A Microsoft Magyarország a közbeszerzés folyamán egyetlen esetben sem jelezte, hogy a termékét alkalmasnak tartja a közbeszerzésben való részvételre, vagy akár ingyenesen kiterjesztené a projektben részt vevő intézmények körére.
4. A School licence-ben a Class Server csak középiskolák számára áll rendelkezésre, jelen beszerzés viszont általános iskolákra is szól. A 850 millió forint nem csak ezt a terméket tartalmazza, hanem szerver, munkaállomás licenszeket, office termékeket, adatbáziskezelőket, stb... A Class Server ennek csak kis része.

Maga a beszerzés egy EU által támogatott kísérleti projekt, amelynek pont az a lényege, hogy egy még nem bevezetett rendszer pilot szintű bevezetése történik a licenszek örökös jogának megszerzésével. Egyébiránt, a Microsoft által biztosított szoftvereket az IHM bérli.
Felkérjük az Indexet, hogy ezeket a tényeket is ismertesse meg az olvasóival, ellenkező esetben helyreigazítási eljárást kezdeményezünk.

 
Budapest, 2006. január 10.
OM Sajtóiroda
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok