2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Átadták az idei Fraknói Vilmos-díjakat

2007. november 20.
A kuratórium döntése alapján Koller Gyula, Vida Tivadar és Ullman Péter kapta az idei Fraknói Vilmos-díjakat. Az elismeréseket Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2007. november 20-án.
A Fraknói Vilmos-díj azoknak adományozható, akiknek a munkássága kiemelkedő a teológia, a filozófia vagy az egyháztörténelem területén, illetve akik tevékenységükkel előmozdították a magyar vallási élet megújulását és a teológia oktatásának fejlődését. A díjat minden évben november 20-án adják át, Fraknói Vilmos halálának évfordulóján.

Koller Gyula (Pozsony), Frankói Vilmos régiójának szülötte a Remény című katolikus hetilappal a hitbéli témákon túl a magyar nyelv ápolásával és a magyar kultúra számos témájának bemutatásával szerzett múlhatatlan érdemeket.

Vida Tivadar (Budapest) Temesvári Pelbárt beszédeinek magyarra fordításában jeleskedett, a Pray-kódex mikrofilológiai tanulmányozásával e forrás teljesebb föltárásához járult hozzá érdemben.

Ullman Péter (Gödöllő), jelenlegi premontrei perjel, a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézete könyvtárosaként a középkori magyar esztergomi rítus erdélyi változatának meglétét fedezte föl évtizedek kutatási eredményeként, és azt folyóiratokban tette hozzáférhetővé.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok