2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bogyay Katalin kulturális és oktatási kapcsolatok lehetőségeiről tárgyal Amszterdamban

2007. november 30.
A magyar-holland kulturális és oktatási kapcsolatokról tartanak kerekasztal beszélgetést Bogyay Katalin szakállamtitkárának részvételével 2007. november 30-án a hollandiai Magyar Nagykövetségen. A szakállamtitkár két napos amszterdami látogatása során a holland nemzetközi kulturális és oktatási kapcsolatok lehetőségeiről folytat tárgyalásokat, illetve 29-én részt vett az Erasmus-díj átadásán és az azt követő fogadáson, melyet Beatrix királynő adott.
Az idén év elején Forgács Péter filmrendezőnek ítélték az Erasmus-díjat, amelyet november 29-én vett át Amszterdamban. A díjátadó után a kitüntetettet Beatrix királynő is fogadta; az eseményeken részt vett Bogyay Katalin is.

Az Erasmus-díjat a holland Erasmus-alapítvány adományozza olyan személyiségeknek, akik jelentőset tettek az európai társadalmak, kultúra vagy társadalomtudományok fejlődése érdekében. Forgács Péter az indoklás szerint Privát Magyarország című sorozatáért kapta az elismerést.

A szakállamtitkár által vezetett magyar delegáció kiemelten tárgyal a 2008 február- március között hazánkban rendezendő holland kulturális hónapról, a LOW Fesztiválról, amelyet Budapesten és Pécsett rendeznek meg.

A fesztivál az alacsonyan fekvő országokra utal nevével (low countries), és a Holland flamand művészetek legjavát mutatja be az előadóművészetekkel kezdve a filmeken át a képzőművészetekig és különböző zenei irányzatokig.

A fesztivál célja, hogy megismertesse a magyar közönséget a holland és flamand kultúrával, valamint, hogy előmozdítsa a két ország közötti kulturális kapcsolatokat.

A fesztivál során 65 előadóművész és performansz mutatkozik be több mint 25 helyszínen. (www.lowfesztival.hu)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok