2023. december 11.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István a Nemzeti művészeivel egyeztetett

2007. július 2.
A Nemzeti Színház jövőjéről tárgyalt Hiller István oktatási és kulturális miniszter, Jordán Tamás, az intézmény december végén távozó vezetője és a társulat több tagja.
A találkozón valamennyi résztvevő egyetértett abban, hogy a Nemzeti Színház megkérdőjelezhetetlen része a nemzeti kulturális intézményeknek, ezek körének meghatározásakor ezt egyértelműen rögzíteni kell.

Az egyeztetésen a tárca vezetője egyértelművé tette, hogy még az ősszel pályázatot ír ki az év végével megüresedő igazgatói posztra, bár ez nem lenne kötelezettség a minisztérium számára, hiszen a Nemzeti Színház jelenleg részvénytársaságként működik. A pályázati kiírás elvárásainak megfogalmazásában Hiller István partnerséget ajánlott a színház delegációjának: azt kérte, hogy a tárca kulturális szakállamtitkárságával együttműködve dolgozzák ki a következő vezető legfontosabb feladatainak listáját. A felkérést és a partnerséget a Nemzeti társulatának tagjai örömmel üdvözölték és elfogadták. A jelenlévők ugyanakkor egyetértettek abban, hogy az új igazgató kiválasztásáról szóló végső döntés felelőssége kizárólag a miniszteré.

A Jordán Tamás vezette delegáció tagjai és a kulturális miniszter abban is egyetértett, hogy a Nemzeti Színház szakmai munkájának folyamatossága és színvonalának töretlen megőrzése érdekében szükséges egy olyan átmeneti időszak, amelyben a leköszönő igazgató együtt dolgozhat a majdani pályázat nyertesével.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium épületében délután megtartott tárgyaláson a szakminiszter arról tájékoztatta Jordán Tamás igazgatót és munkatársait, hogy nincs terv a Pesti Magyar Színház és a Nemzeti Színház összevonására, sem pedig bármelyik intézmény épületének eladására.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok