2023. szeptember 30.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Többet ésszel! - Az OKM a Sziget Fesztiválon

2007. augusztus 7.
"Többet kapsz, mint gondolnád!" - ezzel a mottóval várják az érdeklődőket naponta 10 és 19 óra között az OKM sátrában a Civil Szigeten. A vendégek nemcsak a Honfoglaló nevű műveltségi játékban vehetnek részt, hanem egy rövid tájékoztatót is meghallgathatnak az őket érintő és érdeklő oktatási kérdésekről. A sátorban ezen kívül bemutatkozik az Ungarischer Akzent, a németországi magyar kulturális évad, valamint az OKM kulturális megaportálja, a www.kultura.hu is.
A sátor napi programja
10:00-19:00
Tájékoztató a felsőoktatás kérdéseiről az OKM, a Tempus és az OFIK munkatársainak közreműködésével
10:00-19:00
Ungarischer Akzent vetélkedő
10:00-19:00
Kultúra.hu pólók festése, a portál népszerűsítése
13:00-17:00
"Többet ésszel! Többet kapsz, mint gondolnád!" - Hostessek invitálják a sátorhoz az érdeklődőket
13:00-19:00
"Honfoglaló" interaktív műveltségi vetélkedő

A szóbeli tájékoztató tartalma egyedi, közvetlen és humoros köntösbe öltöztetett tényszerű és hasznos információkból áll, ahol külön hangsúlyt kap minden olyan elem, ami felsőoktatással kapcsolatban a köztudatban valamilyen módon tévesen van jelen. A legfeljebb 5 perces személyes tájékoztató végén ajándékot kap az érdeklődő.

A Honfoglaló egy stratégiával ötvözött kvízjáték, amelyet egyszerre három játékos játszik egy 12-20 területre osztott térképen. A cél minél több területet megszerezni és ezáltal minél több pontot gyűjteni. A játék végén az nyer, akinek a legtöbb pontja van. A területekért folytatott harc itt nem fegyverekkel, hanem kvízkérdésekkel történik. A Honfoglaló tehát olyan interaktív műveltségi játék, amely a kérdések és válaszok műveltségi területek szerint csoportosított, egyre bővülő adatbázisával rendelkezik. A történelmi és földrajzi kérdésektől a természettudomány területein keresztül, az általános műveltségi kérdésekig számtalan terület megtalálható benne. A kitelepített játékban a megszokottól eltérő témakörök kiválaszthatóak, valamint egyedi kérdésekkel bővíthető saját kérdéskört lehet felvenni a véletlenszerűen feladott kérdésekhez. A játékosok naponta 17-19 óra között egy bajnokságon mérhetik össze tudásukat.

A honfoglalo.hu egy mind népszerűbb internetes műveltségi játékoldal, ahol a felhasználók elsősorban egy háromszereplős stratégiai kvízjátékot találnak, ahol kérdésekre adott helyes válaszok segítségével foglalhatják el Magyarországot vagy Európát. A játék rendkívül kedvelt: országszerte alakulnak Honfoglaló Klubok, és a regisztráltak száma immár eléri a 2.300.000 főt. Ezek 2/3-a 30 évnél fiatalabb. 1 hónap alatt kb. fél millió embert lehet az oldalon elérni.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok