2023. március 30.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Educatio Kht. válasza a PSZ közleményére

2008. június 19.
A kétszintű érettségit kiszolgáló informatikai rendszer 2005-től működik. Az iskolai rendszerkezelők és felhasználók visszajelzései szerint a folyamatos fejlesztések következtében jól, eredményesen és a felhasználók igényeit kiszolgálva biztosítja az érettségi adminisztrációjának elvégzését.
2008. június 18-án a felhasználók kiszolgálása 13 és 17 óra között lelassult, a szoftver egyszer - mintegy negyed órára - le is állt.

A hiba nem befolyásolta a vizsgák lebonyolításának a diákok számára legfontosabb részét, a vizsgák lefolytatását, legfeljebb az adminisztráció lezárását és az érettségi bizonyítványok átadásának időpontját késleltethette.

Az Educatio Kht. munkatársai a hibát a lehető leggyorsabban kijavították. A csúszásért és kényelmetlenségekért az Educatio Kht. az érintettektől megértést kért.

Az érettségi vizsgaszabályzata (100/1997. számú kormányrendelet) szerint "a kiállított érettségi bizonyítványt, tanúsítványt legkésőbb a záróértekezletet követő első munkanapon át kell adni a vizsgázónak".

Az érettségi eljárásban közreműködők megbízatása az érettségi eljárás befejezéséig szól, beleértve a törvényességi vizsgálatok befejeződését is.

A bizonyítványok kiadása a mai napon zavartalanul folyik.

Az Educatio Kht. ügyvezetője azonnali vizsgálatot rendelt el azért, hogy a hiba okát mindenre kiterjedően feltárják, beleértve az esetleges személyi felelősséget is. A vizsgálat eredményéről a kht. ügyvezetője tájékoztatni fogja a nyilvánosságot is.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok