2021. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István: "Az infrastrukturális beruházásoknak a hallgatók tehetségét kell szolgálniuk, mert a felsőoktatás immáron a színvonalról szól

2008. március 5.
Az oktatási és kulturális miniszter a gödöllői Szent István Egyetem diákotthona felújított épületeinek mai avatásán dicsérte a diákok tehetségét és a professzorok felkészültségét. Úgy fogalmazott: "A hallgatók, mint a nyitott világ alkotó értelmiségének tagjai ezzel a tehetséggel és felkészültséggel a legjobbak lehetnek."
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Hiller István hangsúlyozta, hogy a 21. században a legnagyobb verseny a tudásért, az információhoz való hozzáférésért zajlik. "Az infrastrukturális beruházásoknak a diákok tehetségét kell szolgálniuk" - tette hozzá Hiller István. Kijelentette, hogy a színvonal akkor emelhető, ha a tanulmányi és életkörülmények jobbá válnak.

A gödöllői diákotthon PPP felújítási programjával 890 hallgató került 21. századi színvonalú lakókörnyezetbe. A beruházás értéke megközelíti a nettó 1,5 milliárd forintot. A fejlesztések majdnem 1600 négyzetméternyi épületrészt érintettek.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium 189,5 millió forinttal támogatja a három épület szolgáltatási díjának fizetését - 20 éven keresztül.

A 2-3 ágyas szobák felújítása mellett megújultak a közösségi helyiségek, pl. a Stúdió, a Fotókör, a GATE-Zöld Klub. A kollégisták szabadidejükben a Wellness központban (szauna, fitness, kondicionáló termek) frissülhetnek fel. Rendelkezésükre áll papírbolt, Katedra nyelvstúdió, újságolvasási lehetőség, fodrászat és bowling pálya.

Fotó: Gordon Eszter

A PPP beruházások keretében eddig az ország nyolc városában épültek fel új diákotthonok. Ez nyolcezer vadonatúj férőhelyet jelent, amelyhez a ciklus végéig hozzájön még további nyolc-tízezer. A kollégium-rekonstrukciók eredményeként eddig ötezer férőhely újult meg, további hatezernél még folynak a munkálatok.

Az elmúlt négy évben kilenc helyszínen épültek új oktatási komplexumok, összesen 65 ezer négyzetméteren. És ez még csak a kezdet. A felsőoktatás minőségének javítására, valamint kutatás-fejlesztésre a következő években 137 milliárd forint uniós pénz jön az országba. Építési, beruházási és informatikai fejlesztésekre 87 milliárd használható fel.

Fotó: Gordon Eszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok