2021. december 3.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István Gábor Dénes-díjat adott át Dr. Tulassay Tivadarnak

2008. december 18.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter Gábor Dénes-díjat adott át Dr. Tulassay Tivadarnak, a Semmelweis Egyetem rektorának csütörtökön Budapesten, a Parlamentben. A tárcavezető méltatásában hangsúlyozta, hogy nem a gyermekgyógyászról, nem az akadémikusról, nem a Semmelweis Egyetem rektoráról akar beszélni, hanem a reneszánsz freskók kitűnő ismerőjéről.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Hiller István szerint "van és kell, hogy dolgok összekössenek minket", hiszen a világ pénzügyi és gazdasági válsággal küzd. Aki azt gondolja, hogy a válságot csak túl kell élni, és utána minden úgy lesz, mint annak előtte, az téved, gondolataiban el fog bukni.

Bár a pénzügyi- és gazdasági válság a világ számára kényszer, a kreatív elme számára lehetőség - húzta alá a szakminiszter, s hozzáfűzte, Magyarországnak struktúraváltást kell végrehajtania, melynek középpontjába az oktatást, a kultúrát és az innovációt kell helyezni.

"Tulassay Tivadar olyan ember, aki ezt tudja, így is él és így gondolkodik" - zárta beszédét Hiller István.

A Gábor Dénes-díj a NOVOFER Alapítvány műszaki-szellemi alkotásért Kuratóriuma által odaítélt kétféle elismerés, a Hazai és a Nemzetközi Gábor Dénes-díj gyűjtőneve.

A Gábor Dénes-díj csaknem húsz éve ismeri el azt az innovatív magatartást, amelyet a névadó, Gábor Dénes egész életpályája során tanúsított. Olyan műszaki tudományokkal foglalkozó tudósok kapják meg - eddig közel százharmincan -, akik folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, nyújtanak a kutatás-fejlesztés területén. A nyerteseket szakmabeliek terjesztik fel a díjra.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok