2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM cáfolja a Magyar Hírlap téves információkon alapuló cikkét - közlemény

2008. augusztus 29.
A mai Magyar Hírlap címlapján megjelent "Állami támogatást a fojtogatónak" című írás valótlanságot állít az Oktatási és Kulturális Minisztériummal kapcsolatban. Határozottan cáfoljuk, hogy az "Országos Alternatív Színházi Szövetség"-nek bármilyen támogatást adott volna az OKM, hiszen ez több okból sem valósulhatott meg.
  1. 2007-ben a tárca nem jelentetett meg "Színházak a jövő színházaiért" elnevezésű pályázatot; ilyen címen 2008-ban sem jelent meg kiírás.
  2. Az "Országos Alternatív Színházi Szövetség" egyetlen, az OKM által meghirdetett pályázaton sem indult, és így támogatást sem kapott.
  3. A cikkben említett 450 millió forintos támogatásra egyébként a tárca által meghirdetett pályázatok közül egyik sem nyújthatna fedezetet. 2007-ben az alternatív színházak számára meghirdetett működési pályázaton a legmagasabb támogatási összeg 100 millió forint volt.
  4. A tárca a napilap cikkében megnevezett személlyel semmilyen kapcsolatban nem állt, nem áll.
Továbbá megdöbbenéssel olvastuk a napilap cikkében azt is, hogy a Magyar Hírlap szerkesztősége "nem tudta" elérni az OKM-t, hogy minderről megkérdezze a tárcát. Holott ez más szerkesztőségek újságíróinak nem okozott gondot, és gyors választ is kaptak.

Az OKM Sajtóirodája kijelenti: egyetlen munkatársa sem kapott a Magyar Hírlap szerkesztőségétől sem írásos, sem telefonos megkeresést ebben a témában.

A Magyar Hírlappal szemben a szükséges jogi lépéseket megtettük.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok