2023. március 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM reagálása a Magyar Nemzet - "Összeollózták a SuliNova tankönyveit?" - cikkében megjelent, a minisztériumot érintő állításokra

2008. szeptember 10.
Nem igaz, légből kapott rágalom a Magyar Nemzetnek azon állítása, miszerint az OKM 200 millió forintot ad a "szerzői jogdíjak utólagos rendezésére" az Educatio Kht-nak.
Ezzel szemben a valóság az: az Educatio Kht. a tananyagok véglegesítéséhez szükséges munkálatokat - mint ahogy az oktatási tananyag egész kutatás-fejlesztését - az NFT keretében, európai uniós forrásból valósítja meg. Az Educatio Kht. a szóban forgó fejlesztést egy meghatározott költségvetés szerint hajtja végre, amelyhez pótlólagos forrást nem vesz igénybe a tárcától. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium tehát semmilyen pótlólagos forrást nem biztosít az Educatio Kht-nak a szerzői jogdíjak rendezésére.

A Magyar Nemzetnek az az állítása sem helytálló, amely szerint az oktatási tárca még Magyar Bálint idején kapott az Európai Uniótól hétmilliárd forintot tankönyvfejlesztésre.

Az összeg nem tankönyvfejlesztésre állt rendelkezésre. A kormányzat oktatás-fejlesztési politikájának hatékony végrehajtása érdekében a Sulinova ebből finanszírozhatta a teljes oktatás-fejlesztési csomagot, módszertanokat, taneszközöket, tananyagok előállítását, tesztelését és korrekcióját, 40.000 pedagógus teljes körű felkészítését, valamint a program népszerűsítését, intézményekhez történő eljuttatását is.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a hamis állítások miatt megtette a napilap ellen a szükséges jogi lépéseket.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok