2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Oktatási Hivatal közleménye a Montessori Iskolával kapcsolatos vizsgálatról

2008. július 30.
Az Oktatási Hivatal - szülői bejelentést követően - vizsgálatot folytatott a Montessori Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskolában lezajlott érettségi vizsgával, illetve az intézmény működésével kapcsolatban. A vizsgálat lezárult, az intézményt az Oktatási Hivatal több kérdésben elmarasztalta.
A Montessori Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola idei érettségi vizsgájával kapcsolatban három szülő bejelentéssel élt az Oktatási Hivatalnál, kifogásolva az érettségi vizsga szervezésének, lebonyolításának körülményeit, és az intézmény működését.
Az Oktatási Hivatal a kérdésben vizsgálatot indított, meghallgatta a szülőket, a pedagógusokat, az intézmény vezetőjét és az érettségi vizsgabizottság elnökét is. Az eredmények alapján az Oktatási Hivatal nem talált olyan törvénysértést, amely indokolná az érettségi vizsga eredményeinek megsemmisítését.
Az Oktatási Hivatal vizsgálata során azonban megállapította: az intézmény működése során megsértette - többek között - a közoktatási törvény pedagógus munkakörben foglalkoztatott szakképzettségére, a csoportbontásokra, az adminisztratív feladatokra, a sajátos nevelési igényű tanulókra vonatkozó szabályait.
Az Oktatási Hivatal ezért bírsággal sújtotta az intézményt.
A vizsgálat során tapasztaltak alapján az Oktatási Hivatal felkéri a fővárosi főjegyzőt az intézmény működési engedélyének felülvizsgálatára, és egyben bejelentéssel élt a Magyar Államkincstárnál és a Fővárosi Főügyészségnél is - kérve ezen szervek eljárását is.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok