2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Több mint 150, jövő februárban induló felsőoktatási szakra lehet jelentkezni - szerdától kapható a tájékoztató kiadvány

2008. október 14.
Az úgynevezett "keresztféléves képzésre" azok jelentkezhetnek, akik különböző okok miatt februárban kívánják megkezdeni a tanulmányaikat, illetve azok is jelentkezhetnek a meghirdetett mesterképzésekre, akik januárban fejezik be tanulmányaikat az alapszakokon.
Az október 15-én, szerdán megjelenő felvételi tájékoztatóban csaknem 50 felsőoktatási intézmény több mint 150 szakot, összesen 394 lehetőséget hirdet meg. A jelentkezési határidő november 15. A jelentkezőkről a felsőoktatási intézmények 2009. január 15-én döntenek.

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató - a 2009. februárban induló képzések c. kiadvány három nagy részből áll, ennek megfelelően három célközönséget érint.

A felsőoktatási intézmények nappali képzésben mintegy 35, részidős képzésben pedig több mint 60 mesterképzést hirdetnek meg azok számára, akik elsőként végeznek a többciklusú képzés alapképzési szakjain és tanulmányaikat azonnal folytatni akarják. Persze azok jelentkezését is várják, akik korábban szereztek főiskolai vagy egyetemi végzettséget, szakképzettséget. A mesterképzési szakokat különböző munkarendben, államilag támogatott és költségtérítéses formában is meghirdetik. A jelentkezőket a felsőoktatási intézmények saját szabályzatuk alapján rangsorolják, amely során figyelembe vehetik a korábbi tanulmányi eredményeiket, illetve felvételi vizsgát is tarthatnak.

Az egyetemek és főiskolák februárban is indítanak államilag támogatott, valamint költségtérítéses formában is felsőfokú szakképzéseket. Közel 30 szakból választhatnak a jelentkezők, akik eddig nem kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat. Ám olyanok is jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek egyetemi vagy főiskolai végzettséggel és a munkaerő-piacon jól hasznosítható szakképzést akarnak szerezni.

Természetesen lehet jelentkezni alapképzésekre is, ám ezeket csak költségtérítéses formában hirdetik meg, elsősorban részidős képzésben (esti és levelező tagozat), illetve távoktatásban. Azok számára, akik ilyen képzésekre kívánnak jelentkezni, mintegy 30 szakot ajánlanak fel a felsőoktatási intézmények.

A februárban induló képzésekre korlátlan számú jelentkezést lehet rangsorolva megjelölni. Újdonság, hogy idén először a felvételi tájékoztatóhoz csomagolva mindenki kap 2 db jelentkezési lapot, amely egyébként külön és ingyenesen is beszerezhető még az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán, illetve az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain.

Fontos tudni azt, hogy lehetőség van és ajánlott is elektronikusan jelentkezni a meghirdetett képzésekre. Az e-felvételi a www.felvi.hu weboldalon érhető el. A felvételi eljárási díja változatlanul 9000 Ft, amely 3 jelentkezés díját foglalja magában.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok