2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Arató Gergely megnyitotta a Pusztaszeri Természetfilm Fesztivált

2009. augusztus 7.
Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára megnyitotta pénteken az V. Pusztaszeri Természetfilm Fesztivált. Az egymillió forint összdíjazású filmes mustrán három napon keresztül 84 alkotás méretteti meg magát.
Az előzsűrizést követően összeálló versenyprogramban növények és állatok élete, a világ tájai, etűdök, vadászkultúra, valamint életmód és környezetvédelem kategóriákban indulnak a magyar természetfilmek.
 
2005 augusztusában hagyományteremtő és hiánypótló céllal rendezték meg az első országos természetfilm-fesztivált, akkor még Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál néven. A mustrán hazai és határon túli magyar természetfilmesek egy kétnapos vetítéssorozat keretében mutathatták be természet- és környezetvédelemmel foglalkozó alkotásaikat a zsűrinek és a közönségnek. E fesztivállal első ízben nyílt lehetőség arra, hogy a természet védelemét a filmművészet eszközeivel szolgáló alkotók számára is létrejöjjön egy országos fórum, ahol a természetfilmes szakma képviselői évről-évre kicserélhetik szakmai tapasztalataikat, illetve filmjeiken keresztül a nézőket jövőorientált, a természetes környezetet tudatosan védelmező gondolkodásmódra késztethetik.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok