2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István megbeszélést folytatott a dél-koreai elnöki különmegbízottal

2009. augusztus 26.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter megbeszélést folytatott Park Geun-hye dél-koreai elnöki különmegbízottal Magyarország és Dél-Korea közötti tudományos kulturális együttműködésről, augusztus 25-én, kedden.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter
 
Idén ünnepeljük Magyarország és a Koreai Köztársaság diplomáciai kapcsolatfelvételének 20. évfordulóját. A koreai fél kiemelt programja a Koreai Nemzeti Táncegyüttes turnéja a "Koreai fantázia" című produkcióval, a Liszt Ferenc Zeneakadémia pedig 2009. november 11. és 16. között ad koncertet több dél-koreai városban. Az évforduló keretében a koreai Kodály Társaság koncerteken kívül számos szimpóziumot és előadássorozatot tart.
 
Fotó: Gordon Eszter
 
A tárgyalásokat követően a dél-koreai delegáció a Vígszínházban megtekintette a "Koreai fantázia" című produkciót. A darab a legjellegzetesebb, tradicionális koreai táncokat foglalja össze, 33 táncos előadásában. Legyezőtánc, darutánc, salpuri, janggo, három és öt dob tánc, hosszú kard tánc - egy számunkra egzotikus, ismeretlen kultúra több évszázados kincsei. A lenyűgöző programot, amely 7 etűdből áll, a 2001-es bemutató óta a világ minden részén láthatta a közönség Jeruzsálemtől Melbourne-ig, Berlintől Hong Kongig.
 
Fotó: Gordon Eszter
 
A "Koreai fantázia" című előadást a leghíresebb kulturális termék egyikének tartják számon Koreában. Ebből a produkcióból a közönség megértheti a "mozdulatlanság közötti mozgások"-at és a "mozgások közötti mozdulatlanság"-ot, melyeket a koreai tánc egyik jellemzőinek tartanak. A pontos testmozgásokban a koreai nép érzelmei - például a humor és az őszinteség, a vidámság és a bánat - nyilvánulnak meg.
 
A "Koreai fantázia" magyarországi előadása a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma, a Koreai Köztársaság Kulturális, Sport és Turizmus Minisztériuma, a Vígszínház, a Koreai Nemzeti Színház, a Koreai Köztársaság Nagykövetségének szervezésével, valamint a Samsung Electronics, Hankook Tire, LG Electronics, KIA Motors támogatásával jött létre.
 
Fotó: Gordon Eszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok