2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István találkozott Xi Jinpinggel a Kínai Népköztársaság alelnökével

2009. október 16.
Xi Jinping, a Kínai Népköztársaság alelnöke Hiller István Oktatási és Kulturális Miniszter jelenlétében tett látogatást pénteken az immár öt éve működő Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.
 Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter
 
A tárca vezetője beszélt arról, hogy az elmúlt években a két ország közötti oktatási és kulturális kapcsolatok jelentős ütemben fejlődtek és fejlődnek. Ebben fontos szerepe van a kéttannyelvű intézménynek, a 2006-ban alapított magyar Konfuciusz Intézetnek és a 2007-ben megrendezett Kínai Magyar Kulturális Évadnak.
 
Fotó: Gordon Eszter
 
Rangos kínai produkciók mutatkoztak be az elmúlt hetekben Magyarországon a Kínai Kulturális Fesztiválon, amelyet a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatfelvétel 60. évfordulója alkalmából rendeznek meg szeptember 13. és október 25. között. Az egy hónapot felölelő fesztivál ideje alatt többek között filmfesztivál, kínai táncművészek előadása és képzőművészeti kiállítás is várja az érdeklődőket szeptember végétől október végéig Budapesten és Kecskeméten. Az eseményhez kapcsolódtak a Konfuciusz Intézet programjai is.
 
Fotó: Gordon Eszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok