2023. december 3.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István 200 millió forintot ajánlott fel az Eötvös József Collegium épületének felújítására

2009. október 26.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter az Oktatási és Kulturális Minisztérium jövő évi költségvetéséből 200 millió forintot ajánlott fel az Eötvös József Collegium Ménesi úti épületének felújítására. Ezt a tárcavezető a Borzsák István emlékére létrehozott Borzsák Könyvtár avató ünnepségén jelentette be hétfőn Budapesten.
Hiller István reményét fejezte ki, hogy a felújítás 2011. október 26-ára megvalósul. Mióta Borzsák István először betette a lábát az Eötvös József Collegiumba, meghatározó formálója volt a magyar felsőoktatásnak, a magyar tudományos életnek - hangsúlyozta a szakminiszter. Borzsák István a magyar és a nemzetközi klasszika filológia kiemelkedő egyénisége volt. Hiller István az avató ünnepségen köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek a könyvtár megvalósításában.
 
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter
 
Borzsák Könyvtár
Hiller István oktatási és kulturális miniszter személyes keretéből 4 millió forinttal támogatta a könyvtár megvalósulását. A 4000 kötetet Borzsák István, az ELTE Ókortudományi Intézetének professzora, Széchenyi- és Herder-díjas akadémikus, az akadémiai aranyérem tulajdonosa, számos külföldi akadémia tagja, hazai és külföldi egyetemek díszdoktora örököseitől vásárolta meg az Eötvös József Collegium.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok