2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Roma-szlovák kulturális nap Karancsságon

2009. szeptember 25.
A salgótarjáni – többszörösen hátrányos helyzetű – kistérségben élő nemzeti és etnikai kisebbségek kultúrájának közös bemutatása és egymás kölcsönös megbecsülésének, a toleranciának az elmélyítése érdekében szerveznek roma-szlovák kulturális napot Karancsságon szeptember 25-én. Az eseményen köszöntőt mond Kállai Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi és Kulturális Osztályának vezetője.
A nap folyamán megnyílik a roma és szlovák képzőművészek együttes kiállítása, közös műsort ad a lucfalvai szlovák gyermekcsoport és a karancssági Művészeti Iskola zenei tagozata, lesz szlovák és cigány táncház a salgótarjáni Tücsök zenekar, karancssági táncosok és az Iglice néptánccsoport közreműködésével, és ínyencségekkel várják a közönséget a roma és szlovák gasztronómiai bemutatón. A nap a Rajkó Művészegyüttes zenekarának és tánckarának gálaműsorával zárul.
 
A rendezvény szervezésében közreműködik Karancsság önkormányzata és kulturális intézménye, a karancssági Művészeti Iskola növendékei és tanárai, valamint a salgótarjáni szlovák kisebbségi önkormányzat.
 
A roma-szlovák kulturális nap az OKM több mint egy millió forintos támogatásával valósulhat meg.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok