2023. december 9.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Újabb csúsztatás a Magyar Nemzetben - az OKM közleménye

2009. október 14.
A Magyar Nemzet mai, október 14-i "Borovszky-ügy: januárig nyomoznak" című cikke ismét nem tájékoztatja hitelesen az olvasókat, és a tényeket elferdítve, rosszhiszeműen informálja a közvéleményt. A napilap - sajnálatosan - most sem vette a fáradtságot, hogy a tények legelemibb ismeretére alapozva alakítsa ki véleményét olvasóinak hiteles tájékoztatása érdekében.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium az ügyészség által az Esélyegyenlőségi Főigazgatósággal kapcsolatban elrendelt nyomozás során a magyar jogszabályok szerint jár el. Borovszky Tímea felfüggesztésének ideje alatt a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 52.& alapján kapja az illetményét. A törvényben leírtak biztosítják annak az alkotmányos alapjognak az érvényesülését, hogy a munkavállalók ártatlanságának vélelme ne csorbuljon az eljárás jogerős befejezéséig.
 
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium már többször helyreigazítási kérelemmel fordult a Magyar Nemzethez a valótlan állítások, a tények elferdítése, a csúsztatások, illetve a tárca válaszainak figyelmen kívül hagyása miatt. A helyreigazításoknak a törvényi határidőn belül nem tett eleget a napilap. Ezért az OKM minden alkalommal megtette a szükséges jogi lépéseket.
 
Jelenleg több sajtó-helyreigazítási per is folyamatban van az OKM és a Magyar Nemzet között. A perek közül eddig négy zárult le első fokon. Mind a négyet megnyerte a minisztérium.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok