2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Aláírták az első feltárási szerződést a régészeti örökség védelmét biztosító új rendszer szerint

2010. szeptember 8.
Szeptember 8-án a Magyar Nemzeti Múzeumban írták alá az M43-as autópálya Makó–Csanádpalota közötti szakasza megépítésének próba- és megelőző régészeti feltárásáról szóló szerződést.
Ez az első olyan szerződés, amely a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat megszüntetése után született a Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Örökségvédelmi Központ és egy megyei múzeum között, egy megyei múzeumra bízva a feltárást. Ez a precedens értékű szerződés bizonyítja, hogy az új rendszer egy hónappal a bevezetése után már kiválóan működik. A beruházás értéke csaknem 2 milliárd forint - ez jelentős bevételt jelent a Csongrád megyei önkormányzatnak.
 
Az aláírók - Hable Tibor, a Magyar Nemzeti Múzeum szakmai főigazgató-helyettese, Kócsáné Horváth Erika gazdasági igazgatóhelyettes, Dr. Zombori István megyei múzeumigazgató (Móra Ferenc Múzeum, a Csongrád Megyei Önkormányzat Megyei Múzeuma) - mellett jelen volt L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális- és Sajtóbizottságának elnöke és Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton, a tárca kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkára, akinek vezetésével az intézményi átalakulás és az új rendelet is született.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok