2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Beérkeztek a kórházak konszolidációját felmérő adatlapok

2010. augusztus 10.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának kérésére a fekvőbeteg ellátó intézmények mindegyike kitöltötte és visszaküldte a pénzügyi helyzetét felmérő adatlapot. A beérkező adatok kiértékelése, illetve az esetlegesen felmerülő hiányok pótlása jelenleg is zajlik.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság a kórházak adósságállományáról a jövőben is intenzív tárgyalásokat kíván folytatni mind az öt érintett szakmai szervezettel (Magyar Kórházszövetség, Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület, Egyetemi Klinikák Szövetsége, Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete, Medicina 2000). Mint ismeretes az államtitkárság kikérte az öt szervezet álláspontját az adósságállomány felmérését szolgáló adatlapok összeállításában és a felmérés értékelési szempontjainak meghatározásában is.

 

A tárgyalások a jövő héten folytatódnak, az Egészségügyért Felelős Államtitkárság ekkor fogja az érintett öt szervezettel az adatlapokból nyert végösszeget egyeztetni. A szakmai szervezetek által delegált képviselők a tárgyaláson betekinthetnek a fekvőbeteg ellátó intézmények által visszaküldött adatlapokba. A kórházak adósságállományának pontos összegét ezt követően fogja az államtitkárság nyilvánosságra hozni.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok