2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Futballgálával köszöntik a 100 éves centenáriumát ünneplő Nagyváradi Atlétikai Clubot

2010. november 12.
Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára 2010. november 13-án, Nagyváradon köszönti az idén 100. születésnapját ünneplő Nagyváradi Atlétikai Club (NAC) tiszteletére rendezett futballgála résztvevőit.
Az 1944-ben sporttörténelmet író és Magyarországon első vidéki csapatként bajnokságot nyerő NAC-ban olyan nagyságok játszottak anno, mint az Aranycsapat hátvédje Lóránt Gyula vagy – a nagyváradi városi stadion névadója - a legendás Bodola Gyula. Sőt, itt játszotta első élvonalbeli mérkőzését Puskás Ferenc is. Előttük is tisztelegve hívta életre a „Nagy Idők Focija” című rendezvényt Tőkés Máté, a Partium FC elnöke.
 
A találkozó első félidejében az erdélyi és a magyarországi „öregfiúk” csapata játszik egymás ellen. A második játékrészben, a Bihar-megyei bajnokságban szereplő Partium FC és a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia válogatottja lép pályára.
 
A szombati program, a Nyugati pályaudvarról induló Nosztalgiavonat érkezésével kezdődik. A mérkőzést követően pedig megtekinthető a NAC történetét bemutató fotókiállítás, a Partiumi Keresztény Egyetemen.
 
Czene Attila, a mérkőzés erdélyi résztvevőinek okleveleket adományoz, kifejezve ezzel elismerését az erdélyi magyar sportélet előmozdításáért.
 
A gálamérkőzés belépőjegyeiből befolyt összeget a szervezők a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára ajánlják fel. Az így összegyűlt pénzről szóló dokumentumot a sportért felelős államtitkár veszi át.
 
Az eseményről további részletek olvashatóak a rendezvény portálján.
 
Sportért Felelős Államtitkárság

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok