2023. szeptember 30.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A HÖOK-kal egyeztetett az Oktatásért Felelős Államtitkárság

2010. december 9.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága – immáron harmadik alkalommal – egyeztető tárgyalást folytatott a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának delegációjával az új felsőoktatási törvény koncepciójáról.
A megbeszélésen az államtitkárság részéről részt vett: Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, Dux László felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár, Vancsó Ödön osztályvezető, Grünwald Tamás politikai tanácsadó. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának képviseletében Körösparti Péter, a HÖOK elnöke, Nagy Dávid, a szervezet alelnöke és Keresztes Péter, a Műegyetemi Egyetemi Hallgató Képviselet elnöke volt jelen.
 
Megállapodás született többek között: a munkaerő-piaci kapcsolatok ágazati szinten történő figyelembevételéről; a koncepcióba foglalt Bolognai-rendszer kereteinek megtartása melletti szabályozásról; a tehetséggondozás és a tanárképzést érintő osztatlan képzés bevezetésének fontosságáról; a felvételi rendszer minőségjavító változásainak fokozatos bevezetéséről. Egyetértés volt a hátrányos helyzetű és a fogyatékkal élő hallgatókat érintő kérdésekben.
 
Az új oktatásirányítás partnerként kezeli a hallgatókat, ennek megfelelően felajánlotta, hogy az új felsőoktatási törvény végrehajtását szabályozó rendeletek kidolgozásába bevonja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának képviselőjét.
 
A tárgyalást mindkét fél részéről nyitott hozzáállás jellemezte. A legkritikusabbnak tartott – a vizsgák számáról, a kreditszűrésről, a hallgatói képviseletről – változások esetében a kibékíthetetlennek tűnő álláspontok kismértékben közeledtek egymáshoz, de továbbra is nyitva maradtak.
 
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Oktatásért Felelős Államtitkárság
Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok