2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A magyar-lengyel kulturális együttműködés kiszélesítéséről tárgyalt Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár a lengyel parlament alelnökével

2010. szeptember 27.
A magyar-lengyel kulturális együttműködésről tárgyalt hétfőn Budapesten Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár a meghívására Budapestre érkezett Jerzy Wenderlich szejm-alelnökkel és küldöttségével.
Jerzy Wenderlich a megbeszélésen kiemelte: nagyra értékeli, hogy a magyarországi választások után Orbán Viktor miniszterelnök első útja Lengyelországba vezetett, ezzel is megerősítve a két ország és nép közötti különleges történelmi kapcsolatot és barátságot.
 
Azt is méltatta, hogy Magyarország az első olyan Európai Uniós ország, amely januártól esedékes elnöksége kiemelt céljai közé beemelte a kultúrát is. Szőcs Géza azt mondta: az Európára jellemző kulturális sokszínűség és tolerancia hozzájárulhat a kontinens stabilitásához.
 
A magyar-lengyel kulturális együttműködés kiszélesítéséről tárgyalt Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár a lengyel parlament alelnökével
Fotó: Albert Dénes
A találkozón a két ország filmművészeinek együttműködéséről is tárgyaltak. A téma jelentőségét mutatja, hogy a lengyel küldöttség tagja volt Agnieszka Odorowicz, a Lengyel Filmintézet igazgatója.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok