2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A magyar uniós elnökség prioritásairól tárgyalt Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár uniós vezetőkkel Brüsszelben

2010. október 7.
"Az Európai Uniót sokan csak gazdasági térnek tartják, de egy gazdasági tér sohasem lehet olyan tartós, mint egy spirituális tér - ennek kialakításában pedig a kultúrának és a művészeknek nagyon nagy szerepük van" - hangsúlyozta Szőcs Géza.
A magyar Európai Uniós elnökség kulturális prioritásairól tárgyalt csütörtökön Brüsszelben Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár Androulla Vassiliou asszonnyal, az Európai Unió oktatásért és kultúráért felelős biztosával valamint Fadila Laanan asszonnyal, a belgiumi francia közösség kultúráért és az audiovizuális ágazatért felelős miniszterével.
 
Vassiliou biztos asszonnyal folytatott tárgyalásán Szőcs Géza elmondta, hogy a magyar elnökség számára különösen fontos, hogy a prioritások között szerepel a kultúra hozzájárulása az Európa 2020 stratégiához. Ehhez a biztos asszony hozzátette, hogy ez a kezdeményezés a többi tagállam kulturális minisztereitől kapott visszajelzések szerint is figyelemre méltó.
 
„Az Európai Uniót sokan csak gazdasági térnek tartják, de egy gazdasági tér sohasem lehet olyan tartós, mint egy spirituális tér – ennek kialakításában pedig a kultúrának és a művészeknek nagyon nagy szerepük van” – mondta Szőcs Géza a találkozón.
 
A Laanan miniszter asszonnyal folytatott megbeszélésen a belga miniszter ígéretet tett arra, hogy a januárban kezdődő magyar elnökség alatt is folytatják a két ország közötti kiváló együttműködést. Szőcs Géza hangsúlyozta, hogy a magyar elnökség továbbviszi a belga elnökség által útnak indított kezdeményezéseket.
 
Szőcs Géza csütörtökön és pénteken felszólal az Európai Unió kulturális, majd az audiovizuális politikáért felelős minisztereinek az ülésén.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok