2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megújult a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája

2010. október 28.
Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a mai napon, ünnepélyes keretek között átadta a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikájának új részlegeit.
A Norvég Alapok eddigi legnagyobb támogatásában részesült a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája. A 2.7 millió eurós (közel 1 milliárd forintos) támogatás segítségével az intézmény 130 éves Mária utcai épületének számos részlegét felújították, kibővítették. Teljesen megújult és kibővült az általános bőrgyógyászati ambulancia, a két nagy fekvőbeteg osztály, valamint a pince, és elkészült az orvoslift. A frissen renovált Bőrklinikán a Psoriasis Centrum is megújult. A világszínvonalú ambulanciákat és fekvőbeteg osztályokat a Pikkelysömör Világnapján adták át.
 
Megújult a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája
Dr. Réthelyi Miklós avató beszédében kiemelte: a gyógyító centrum a bizonyíték arra, hogy a közösségek szolgálata és a betegek gyógyítása nem csupán homályos eszmények, hanem olyan gondolatok, melyek mögött tettek állnak. Beszéde után elismerő okleveleket adott át a klinika onkológiai munkacsoportjának.
 
A Norvég Királyság Nagykövetségének első titkára, Vegar Andreassen rövid beszédben gratulált a klinika megnyitásához, és kiemelte, az ilyen projektek tovább szilárdítják az amúgy is erős kapcsolatot a két ország között.
 
Dr. Kárpáti Sarolta tanszékvezető egyetemi tanár, klinikaigazgató az orvosok és az építők összehangolt munkáját köszönte meg, hiszen a felújítás idejére az intézmény nem zárt be, a helyiségekben gyógyítás folyt.
 
A nemzeti színű szalag átvágása után a vendégek megtekintették a felújított klinikát.
 
 
Megújult a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok