2023. szeptember 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pokorni Zoltánnal egyeztetett a szaktárca

2010. november 15.
A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban ma reggel 8 órai kezdettel másfél órás egyeztetést folytatott Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár és Dr. Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, másfelől Pokorni Zoltán, az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottságának elnöke, valamint munkatársai: Sió László és Béres István. Az egyeztetés tárgyát a bizottsági elnök által a sajtóban kezdeményezett felsőoktatási törvénytervezettel kapcsolatos vita képezte.
A megbeszélés elején a felek tisztázták, hogy az Oktatásért Felelős Államtitkárság ugyan időben megküldte a felsőoktatási törvénytervezetet a Bizottságnak, az egyeztetés ezidáig sajnálatos módon elmaradt. Az is megerősítést nyert, hogy a szakmai előkészítésben egyaránt részt vettek a KDNP és a Fidesz szakemberei. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium felelős vezetői beszámoltak arról, hogy a nemzeti konzultáció eddig beérkezett véleményei mind támogató javaslatokat tartalmaznak, a törvénytervezet visszavonását egyetlen szakember vagy szakmai kör sem kezdeményezte.
 
Az egyeztetésen a felek megállapodtak abban, hogy a következő napokban és hetekben törekedni fognak arra, hogy mind a felsőoktatási, mind a közoktatási törvényben a szakmai kérdésekben egyetértésre jussanak. Erre jó esélyt lát mind a két fél, tekintve, hogy a célokat illetően nincs eltérés az álláspontok között.
 
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Oktatásért Felelős Államtitkárság

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok