2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szabálytalanságok sorát tárta föl a Nemzeti Erőforrás Minisztérium

2010. szeptember 8.
A Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat belső ellenőrzése során megdöbbenve tapasztalta, hogy az előző kormányzat örökségvédelmi szakszolgálatának bevételei és kiadásai gyanúsan alultervezettek, a költségvetési tervezés nem felel meg az államháztartás működési rendjéről szóló kormányrendelet irányelveinek.
Az előző kormányzat hivatalnokai szándékosan olyan szabályzatokat hoztak létre, melyek visszaélésekre adtak lehetőséget. Nem dolgozták ki a feltárási projektek pénzügyi-számviteli szabályozását, az analitikus nyilvántartással és elszámolásával kapcsolatos szabályokat, az elő-és utókalkulációkat. A projektek elszámolásának számviteli nyilvántartása sem volt megoldott. Excel táblázatokban, azaz nem zárt rendszerben rögzítették a nyilvántartásokat, így az adatok védelme nem volt biztonságos.
 
A szocialista kormányzat által létrehozott Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat, az elmúlt három évben nem fordított gondot arra, hogy a feltárási projektek tényleges eredményét kiszámítsa, és azokat nyilvántartsa, jelentősen sérült a közbeszerzési eljárások nyilvánossága.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok