2023. december 11.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Befejeződtek az írásbeli érettségik

2009. május 26.
Május 25-én lezárult a 2009. évi tavaszi érettségi írásbeli vizsgáinak időszaka. A 136.334 érettségiző írásbeli vizsgái a 16 nap alatt 1354 vizsgahelyszínen zajlottak. A vizsgák sikeres lefolytatását érdemben megzavaró esemény nem történt.
A diákok a vizsgaszabályzat által biztosított lehetőségekkel élve mind a hét (rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító) vizsgafajtát igénybe vehették. A különböző vizsgatárgyakból idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt középszinten 191, emelt szinten 87-féle vizsgatárgyat választottak érettségijükön.

Az írásbeli vizsgák megszervezése során az Oktatási Hivatal munkatársai a vizsgázók számára 1.123.755 feladatlapot (és CD-t) csomagoltak be 74.101 biztonsági fóliatasakba, és juttattak el 7.333 dobozban időben a helyszínekre. A csomagolás és a kiszállítás a több lépcsős ellenőrzési rendszer és az abban dolgozó hivatali munkatársak, szállítók, körzetközponti jegyzők és iskolaigazgatók pontos munkájának köszönhetően gyakorlatilag hibamentes volt.
Az írásbeli vizsgák feladatlapjai, valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel az OH és az OKM honlapjára, így minden érdeklődő pontosan tájékozódhat a feladatokról és azok megoldásairól. Május 26-án 14 órától mind a 482 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) megtekinthető az OH honlapján.

Az érettségizők számára tehát befejeződtek az írásbeli vizsgák. A vizsgadolgozatok kijavítása után a vizsgázók saját iskolájukban, az ott meghatározott helyen és időpontban megtekinthetik vizsgadolgozataikat, és - amennyiben úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt - észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban. Azok a vizsgázók, akik közvetlenül az OH regionális igazgatóságain jelentkeztek a vizsgára, a vizsgabehívójukról, illetve az OH honlapjáról tudhatják meg, hol és mikor tekinthetik meg a kijavított vizsgadolgozataikat.

Az érettségi vizsgák következő szakasza, az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka június 4. és 10. között lesz (166 vizsgahelyszínen, 1754 tantárgyi bizottság előtt), amelyet a középszintű szóbeli vizsgák követnek majd június 15-étől 26-áig.

Köszönjük az iskolák pedagógusainak és minden közreműködőnek az érettségi lebonyolításában végzett eddigi lelkiismeretes munkáját.
Az érettségiző diákoknak további eredményes vizsgákat kíván az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Oktatási Hivatal!
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok