2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

2007. május 16., délelőtt

2007. május 16.
A mai napon 8 órától emelt szinten az informatika, 14 órától közép- és emelt szinten a latin és a héber nyelvi érettségi vizsgákra kerül sor.
(A középszintű informatika nem a mai napon van!)

Informatikából emelt szinten 1312-en érettségiznek, közülük öten angol nyelven teszik le a vizsgát.
Az emelt szintű informatika gyakorlati vizsga 240 perces, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is maguk határozhatják meg. A gyakorlati vizsgát számítógépteremben kell lebonyolítani. A feladatsorok tematikája: szövegszerkesztés, prezentáció, grafika, weblapkészítés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, algoritmizálás, adatmodellezés. Az elérhető maximális pontszám 120 pont. A vizsgázóknak a 2006 júliusában nyilvánosságra hozott szoftverlistából általuk előzetesen kiválasztott és személyre szabottan telepített szoftverkonfigurációkon kell megoldaniuk a feladatokat.

Latin nyelvből középszinten 336-an, míg emelt szinten 133-an vizsgáznak.
Közép- és emelt szinten a latin nyelv írásbeli érettségi vizsgája 180 perces, a vizsgázóknak egy fordítási feladatot (120 perc), és egy leíró nyelvtani és lexikai-szóképzési feladatsort (60 perc) kell megoldaniuk. (Ez a feladatsor 6 leíró-nyelvtani és 2 lexikai-szóképzési feladatból áll.) A vizsgázók először az I. feladatsort oldják meg. A két részen belül a vizsgázók a rendelkezésre álló időt tetszésük szerint oszthatják be, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatják. Az elérhető maximális pontszám 75 pont.

Héber nyelvből középszinten 5-en, míg emelt szinten 4-en vizsgáznak.
A héber nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.
Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. A vizsgázók először a 60 perces "Olvasott szöveg értése" vizsgarészt oldják meg, majd a 30 perc időtartamú "Nyelvhelyesség" vizsgarész feladatsora következik. Ezt rövid szünet követi. A szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgarész következik, végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsorával fejeződik be az írásbeli vizsga. Az elérhető maximális pontszám 117 pont.
Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben felsorolt vizsgarészek ugyanabban a sorrendben szerepelnek, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc. Az elérhető maximális pontszám 120 pont.
Mindkét szinten az egyes vizsgarészek értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

A délelőtti vizsgák megkezdődtek, rendkívüli eseményről bejelentés a vizsgahelyszínekről nem érkezett.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok