2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Befejeződtek az érettségi vizsgák

2007. június 29.
A mai napon, június 29-én véget értek a 2007-es év tavaszi vizsgaidőszakának érettségi vizsgái.
Ebben a vizsgaidőszakban 124 ezer diák több mint 484 ezer vizsgát tett le - az egyes tárgyakból az általuk választott - közép vagy emelt szinten. Nemcsak a középiskola utolsó évfolyamát végzők érettségiztek, akiknek az érettségi bizonyítvány megszerzéséhez legalább öt - négy kötelező és egy választott - vizsgatárgyból kellett eredményes vizsgát tenniük, hanem az alacsonyabb évfolyamokra járók is tehettek egyes vizsgatárgyakból ún. előrehozott vizsgát, míg a már érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők - felsőoktatatási felvételük érdekében - kiegészítő, ismétlő, szintemelő vizsgákat.

A diákok - az idegen nyelveken letett különböző szaktárgyi vizsgákkal együtt - középszinten 189, emelt szinten 101 tárgyat választottak a vizsgákon.

A május 4-e és 25-e között lezajlott írásbeli vizsgákon 756 féle vizsgaanyag (feladatlap, javítási- értékelési útmutató, egyéb elektronikus anyag) került felhasználásra, amelyek (a korábbi vizsgaidőszakok anyagaival együtt) megtekinthetők az OH OKÉV honlapján (www.okev.hu).

A 16 írásbeli vizsganapon a diákok összességében több mint 1,1 millió feladatlapot oldottak meg. Élve a jogszabályi lehetőségekkel, a kijavított dolgozatokat megtekinthették, a szaktanár javítására vonatkozóan észrevételt tehettek, amelyeket még a szóbeli vizsgák előtt elbíráltak.

Az emelt szintű szóbeli vizsgákon június 7-e és 13-a között a tanulók 300 vizsgahelyszínen, összesen 2574, egyenként 3-3 főből álló független tantárgyi bizottság előtt vizsgáztak.

Végül a június 18-ától 29-éig tartott középszintű szóbeli vizsgákkal zárultak le az érettségi vizsgák.

A vizsgákon 3716 vizsgabizottság működött, és állapította meg az egyes vizsgaeredményeket, valamint állította ki az ezekről szóló érettségi bizonyítványokat, illetve tanúsítványokat.

Az érettségi vizsgák az alapos előkészítésnek, az alkalmazott eljárásoknak, valamint a vizsgákon közreműködők - vizsgáztató tanárok, elnökök, szervezők - gondos, lelkiismeretes munkájának köszönhetően zökkenőmentesen zajlottak, azokat érdemben megzavaró esemény nem történt.

Ezúttal is köszönjük az iskolák pedagógusainak és minden közreműködőnek az érettségi lebonyolításában végzett lelkiismeretes munkáját!

Felhívjuk a diákok figyelmét arra, hogy a felsőoktatási felvételijükhöz a még hiányzó dokumentumaik és esetleges változtatási kérelmük benyújtásának határideje 2007. július 11-e. A dokumentumokat az Országos Felsőoktatási Információs Központ számára kell beküldeniük. (Postacím: 1542 Budapest 114.)

A következő, 2007. október-novemberi érettségi vizsgaidőszakra a jelentkezési határidő 2007. szeptember 5-e. Az október-novemberi vizsgaidőszakban csak az arra kijelölt középiskolák szerveznek érettségi vizsgát. Az érettségi vizsgáztatásra kijelölt középiskolák, valamint a részletes jelentkezési információk augusztus közepétől lesznek megtekinthetők az OKM, valamint az Oktatási Hivatal OKÉV honlapján.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok