2023. március 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Befejeződtek az írásbeli érettségik

2008. május 27.
A mai napon lezárult a 2008 tavaszi érettségi írásbeli vizsgáinak időszaka.
A közel 125 ezer vizsgázó a több mint 1200 vizsgahelyszínen problémamentesen vizsgázhatott 16 napon keresztül. A vizsgák sikeres lefolytatását érdemben megzavaró esemény nem történt.
A diákok a vizsgaszabályzat által biztosított lehetőségekkel élve mind a hét (rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító) vizsgafajtát igénybe vehették, valamint - a különböző vizsgatárgyakból idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt - középszinten 186, emelt szinten 97-féle vizsgatárgyat választottak érettségijükön.

Az írásbeli vizsgák megszervezése során az Oktatási Hivatal munkatársai a vizsgázók számára több mint 1.100.000 feladatlapot csomagoltak be mintegy 55 000 biztonsági fóliatasakba, és juttattak el időben a vizsgahelyszínekre. A csomagolás és a kiszállítás a több lépcsős ellenőrzési rendszer és az abban dolgozó hivatali munkatársak, szállítók, körzetközponti jegyzők és iskolaigazgatók pontos munkájának köszönhetően gyakorlatilag hibamentes volt.

Az írásbeli vizsgák feladatlapjai valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel az OH honlapjára, így minden érdeklődő pontosan tájékozódhat a feladatokról és azok megoldásairól. Május 28-án 14 órától már mind a 731 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) megtekinthető a honlapon.

A mintegy 125 ezer érettségi vizsgázó számára tehát befejeződtek az írásbeli vizsgák. A vizsgadolgozatok kijavítása után a vizsgázók saját iskolájukban, az ott meghatározott helyen és időpontban megtekinthetik vizsgadolgozataikat és - amennyiben úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt - észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban. Azok a vizsgázók, akik közvetlenül az OH regionális igazgatóságain jelentkeztek a vizsgára, a vizsgabehívójukról ill. az OH honlapjáról tudhatják meg, hol és mikor tekinthetik meg a vizsgadolgozataikat.

Az érettségi vizsgák következő szakasza, az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka június 5. és 11. között lesz, amelyet a középszintű szóbeli vizsgák időszaka követ majd június 16-ától 27-éig.

Köszönjük az iskolák pedagógusainak és minden közreműködőnek az érettségi lebonyolításában végzett eddigi lelkiismeretes munkáját.
Az érettségiző diákoknak további eredményes vizsgákat kíván az OKM és az OH!
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok