2024. április 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A mai napon lezárult a 2007 tavaszi érettségi írásbeli vizsgáinak időszaka

2007. május 25.
A több mint 125 ezer vizsgázó, 1300 vizsgahelyszínen problémamentesen vizsgázhatott 16 napon keresztül. A vizsgák sikeres lefolytatását érdemben megzavaró esemény nem történt.
A diákok a vizsgaszabályzat által biztosított lehetőségekkel élve mind a hét (rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító) vizsgafajtát igénybe vehették, valamint - a különböző vizsgatárgyakból idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt - középszinten 189-, emelt szinten 101-féle vizsgatárgyat választottak érettségijükön.

Az írásbeli vizsgák megszervezése során az Oktatási Hivatal Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OH OKÉV) munkatársai a vizsgázók számára több mint 1.100.000 feladatlapot csomagoltak be közel 54 ezer zárt csomagba, és juttattak el időben a vizsgahelyszínekre. A csomagolás és a kiszállítás a több lépcsős ellenőrzési rendszer és az abban dolgozó hivatali munkatársak, szállítók, körzetközponti jegyzők és iskolaigazgatók pontos munkájának köszönhetően hibamentes volt.

Az írásbeli vizsgák feladatlapjai, valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel az OH OKÉV honlapjára, így minden érdeklődő pontosan tájékozódhat a feladatokról és azok megoldásairól. Május 26-án reggel 8 órától már mind a 756 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) megtekinthető a honlapon.

A 125 ezer érettségi vizsgázó számára tehát befejeződtek az írásbeli vizsgák. A vizsgadolgozatok kijavítása után a vizsgázók saját iskolájukban, az ott meghatározott helyen és időpontban megtekinthetik vizsgadolgozataikat, és - amennyiben úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt - észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban. Azok a vizsgázók, akik közvetlenül az OH OKÉV regionális igazgatóságain jelentkeztek a vizsgára, az OH OKÉV honlapjáról tudhatják meg, hol és mikor tekinthetik meg a vizsgadolgozataikat.

Az érettségi vizsgák következő szakasza, az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka június 7. és 13. között lesz, amelyet a középszintű szóbeli vizsgák időszaka követ majd június 18-ától 29-éig.

Köszönjük az iskolák pedagógusainak és minden közreműködőnek az érettségi lebonyolításában végzett lelkiismeretes munkáját!

Az érettségiző diákoknak további eredményes vizsgákat kíván az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az OH OKÉV!
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok