2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kínai Magyar Évad - sajtótájékoztató a Konfuciusz Intézetben

2007. november 8.
November 5-én sajtótájékoztatót tartottak az ELTE Kodály-termében. Az eseményen bemutatkozott a Konfuciusz Intézet, továbbá Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára ismertette a Kínai Magyar Kulturális Évad novemberi programjait.
Többek közt A magyar kultúra Kínában a Magyar Évad keretében című rendezvénysorozat novemberi programjairól tartottak sajtótájékoztatót 2007. november 5-én a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Konfuciusz Intézetében.

A Kodály-teremben megrendezett eseményen a Konfuciusz Intézet is bemutatkozott a sajtó munkatársainak, valamint bemutatták a Tanulmányok és fordítások Galla Endre 80. születésnapjára című könyvet is. A Kínai Magyar Kulturális Évad novemberi, sanghaji (Kína) programjait Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára ismertette.

2007. november 9. és 17. között Sanghajban lép fel Sebestyén Márta, aki Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás közreműködésével ad elő Kodály és Bartók által gyűjtött népdalokat. A sanghaji közönség továbbá láthatja a Budapesti Operettszínház művészeinek operett-estjét, Szakcsi Lakatos Béla és Vukán György jazzkoncertjét, a Honvéd Férfikar és a Szalai Gipsy Band koncertjét, a Magyar Nemzeti Balett és a Magyar Fesztiválbalett előadását, a Krétakör Színház tolmácsolásában Csehov A sirály című művét, valamint levetítik Szabó István Mefisztó és Csodálatos Júlia című filmjeit. A programokról 2007. október 30-án a Sanghaji Művészeti Fesztivál, az SPAA (Shanghai Performing Art Agency - Sanghaji Előadóművészeti Ügynökség) és a Főkonzulátus is sajtótájékoztatót tartott Kínában.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok