2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kínai szakembereket várnak a Magyar Filmszemlére

2007. november 17.
Kínai szakembereket és művészeket hívott meg Magyarország a jövő évi Magyar Filmszemlére, viszonzásul várhatóan magyar filmeket is vetítenek majd a sanghaji nemzetközi filmfesztiválon - mondta Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára szombaton Sanghajban.

Közlése szerint a sanghaji filmarchívum vezetőivel folytatott megbeszélésre akkor került sor, amikor Szabó István rendező szimpóziumot tartott a kínai városban a kínai Magyar kulturális Évad keretében.

A rangos sanghaji nemzetközi filmfesztiválon még nem vett részt magyar alkotás, de a kínai Magyar Kulturális Évad által egyre többrétű kulturális kapcsolatokban a filmművészet is fontos szerepet játszik - ismertette, hozzátve, hogy Szabó István Oscar-díjas rendező filmjeit Kínában ismerik és szeretik.

A "Szabadság, szerelem" elnevezésű Magyar Kulturális Évad 2007 szeptemberében kezdődött Kínában és jövő év áprilisáig tart. A rendezvénysorozat keretében több száz magyar művész és program képviseli Magyarország kulturális életét, reprezentálja értékeit Pekingben, Sanghajban, Hongkongban és Sencsenben.

MTI

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok