2021. május 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

TANÁROK, DIÁKOK ÉS HALLGATÓK, FIGYELEM!

2003. július 3.
Michigan Állam támogatásával a michigani Civics Institute és a Michigani Egyetem International Youth Initiative (IYI) néven egy figyelemre méltó kezdeményezést indított, amely keretében magyar diákok is bekapcsolódhatnának a világ fiataljait összekapcsoló 3, számítógépes kapcsolatra alapozott programba.

A kezdeményezés célja az állampolgári felelősség kialakítása, a világ fiataljainak összekapcsolása, problémáik közös megtárgyalása, ENSZ fórumokon való képviselete.
A szervezők által biztosított telefon-konferencia keretében ismertették a három programot. Ebbe a nagykövetség részéről Takács I. tanácsos kapcsolódott be.

A kezdeményezés három programja a következő:
1) Globális Diák Kongresszus (Global Student Congress) - 15-24 évesek részvételével
A program keretében a résztvevők egy dokumentumba foglalnák a fiatal generációt foglalkoztató általános kérdéseket, majd a dokumentumot benyújtanák az ENSZ illetékeseinek.

2) Ifjúsági hírszolgálat (Highest Wire.Com) - 12-24 évesek részvételével
A program keretében az újságírás iránt kedvet érző diákok globális on-line hírbörzét, hírszolgáltatást alakítanak ki a fiatalok számára.

3) Kulturális információcsere, országismertető, beszélgető fórum (International House of Postcards - IHOP) - 12-15 évesek részvételével.
A telefon-konferencán és program bemutatón több tucat ország képviselője vett részt: USA-beli nagykövetségek diplomatái (Európa, Afrika, Dél-Amerika), amerikai nagykövetségek munkatársai, az ENSZ képviselője. Az egyeztetést követően Brian Berce, a Civics Institute igazgatója, a program fő szervezője megerősítette Magyarország meghívását és a magyar részvételt illetően az alábbi tájékoztatást adta:

Első lépésként két magyar összekötő/tanár megnevezését és jelentkezését várják. A két tanár vezetésével egy fiatalabb, középiskolás csoport, és egy idősebb, egyetemista csoport kapcsolódhatna be.

Bővebb információért szíveskedjen: Brian Berce úrhoz fordulni (President of The Civics Institute, * 616-706-1186, b.berce@att.net, vagy Doug Hart urat keresni: * 616-915-6456 /*1-888-414-3684 vagy: Dist073@house.mi.gov emailen megkeresni

Az angol verzió csatoltan olvasható.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok