2023. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás Socrates/Arion információs napra - 2005. ápr. 4.

2005. március 17.
Tárgy: Arion felhívás
Budapest, 2005. március 8.


Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

A Socrates program Arion pályázati lehetősége közoktatási szakértők, s általában az oktatás területén vezetéssel, értékeléssel, továbbképzéssel, tanácsadással foglalkozó szakemberek számára kínál külföldi tanulmányutakat. Mint talán tudja, a program keretében támogatásra pályázhat a Tempus Közalapítványhoz, amely fedezi a tanulmányút utazási és megélhetési költségeit. A pályázat feltétele a tanulmányút munkanyelvének tárgyalási szintű ismerete.

1996 óta csaknem háromszáz magyar oktatási szakértő vett részt az Arion akcióban, s a Socrates program valamely tagállamában megvalósult, egyhetes tanulmányutakról évről évre nagy elismeréssel számolnak be. A szervezők ügyelnek arra, hogy a tíz-tizenöt fős csoportok összetétele valóban nemzetközi legyen, egyedülálló lehetőséget kínálva arra, hogy a különböző országokból érkező szakértők közösen gondolkodjanak az európai és a nemzeti oktatás legfontosabb kérdéseinek jelenéről és jövőjéről.

A program tanulmányútjait 25 fő téma köré csoportosítva tartalmazza az Arion kurzuskatalógus. Az Arion témákat az Oktatás és Képzés 2010 folyamat célkitűzéseihez is hozzákapcsolják.
A 2005/2006-os katalógus elérhető a Tempus Közalapítvány honlapján a www.tka.hu címen, a Socrates/Arion program letölthető pályázati dokumentumai között. Nyomtatott formában hozzáférhető a megyei pedagógiai intézeteknél, valamint a Tempus Közalapítványnál a Budapest XIII., Váci út 37. cím alatt.

Ezúton meghívjuk a Tempus Közalapítvány tájékoztató napjára, melyen a pályázati feltételek ismertetésén túl az Arion tanulmányutakkal kapcsolatos minden más tartalmi és pénzügyi kérdésére is választ kaphat.

Az Arion tájékoztató nap ideje: 2005. április 4. 10.00-13.00,
helye: Tempus Közalapítvány, Budapest, Váci út 37. VII. emelet, Brüsszel konferenciaterem

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezni lehet e-mailben a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével, illetve on-line formában a Tempus Közalapítvány honlapján a Rendezvények menüpont alatt.
Jelentkezési határidő a tájékoztató napra: 2005. március 30.

Üdvözlettel

Jenei János
Arion NLO
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok