2020. szeptember 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter köszöntője a zsidó újév alkalmából

2006. szeptember 22.
Elérkezett a zsidó újév, az önvizsgálat és a számvetés időszaka a világ valamennyi zsidó embere, így magyarországi zsidó honfitársaink számára is.
Ennek az ünnepnek a nagyszerűségét éppen az adja, hogy a visszatekintéssel egy időben magában hordozza a megújulást is, annak a bizonyosságát, hogy minden cselekedetünk, közeli és távolabbi jövőnk saját elhatározásunktól függ. Ha a jobbítás gondolata az első a zsidó újév előestéjén, akkor bizonyosan jobbá tudjuk tenni magunk körül a világot. Ha felismerjük saját hibáinkat és megpróbálunk megszabadulni tőlük, akkor mindannyian tisztán léphetünk tovább, zsidó honfitársaink is így indulhatnak neki az új esztendőnek.

Minden magyarországi zsidó honfitársunknak kívánom ezen az ünnepen, hogy Európa egyik legjelentősebb zsidó közösségében az oktatás, a szellemi örökség átadása révén tovább gazdagodjék az a pezsgő szellemi és kulturális élet, amely az elmúlt éveket jellemezte.

Kívánok Önöknek sok erőt és jó egészséget ehhez a munkához. Kívánom, hogy az 5767. esztendőben csak jó dolgok legyenek beírva sorsukba!
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok