2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Meggyújtották az utolsó mécsest hanuka ünnepén

Az utolsó mécsest is meggyújtotta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára hanuka ünnepén Budapesten kedden az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Chabad Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület által rendezett ünnepségen, ezzel jelezve az ünnep végét.
2007. december 12.

Emberi jogi bizottság: Hiller István éves beszámolója

Az oktatási és kulturális miniszter fő céljának tartja, hogy a Magyarországon törvényesen működő egyházakkal stabil és kiegyensúlyozott viszonyt építsen ki és tartson fenn. Hiller István erről az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság előtt beszélt éves meghallgatásán kedden Budapesten.
2007. december 12.

Törékeny a vallási tolerancia Magyarországon - Csepregi András

A vallási tolerancia Magyarországon és nemzetközi viszonylatban is törékeny, ami ellen küzdeni kell a politika eszközeivel is - mondta Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője szerdán Budapesten az Egyházak és tolerancia Magyarországon című konferencián.
2007. december 6.

Átadták az idei Fraknói Vilmos-díjakat

A kuratórium döntése alapján Koller Gyula, Vida Tivadar és Ullman Péter kapta az idei Fraknói Vilmos-díjakat. Az elismeréseket Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2007. november 20-án.
2007. november 20.

Egyházak és tolerancia Magyarországon

Az 1947. évi XXXIII. törvény megszületésének 60. évfordulója alkalmából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkársága, valamint a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara által rendezendő tudományos konferencia.
2007. november 7.

Átadták a Károli Gáspár-díjakat

Boleratzky Lóránd jogtudós, Győri L. János irodalomtörténész és Nagy István teológus kapták idén a Károli Gáspár díjat a szakmai kuratórium javaslata alapján. Az elismeréseket Csepregi András, az Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át 2007. október 30-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2007. október 30.

Csepregi András: konszolidáltabbá vált az állam és az egyházak viszonya

Konszolidáltabbá vált az állam és az egyházak viszonya az oktatás finanszírozása terén - mondta Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője az MTI-nek.
2007. október 27.

Nem csökken, nő az egyházi fenntartású iskolák támogatása

Az egyházi iskoláknak 2006-ra fizetendő teljes összeg nemhogy kevesebb lesz, de nőni is fog a 2005-ben kifizetetthez képest - nyilatkozta az oktatási tárca egyházi kapcsolatokért felelős titkárságának vezetője a Népszavának.
2007. október 4.

Egyházi intézményekben is népszerűsíti magát a Magyar Gárda – az OKM reagálása

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium közleményt adott ki a hírre reagálva. Az MTI megkeresésére Csepregi András, az Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője is nyilatkozott.
2007. szeptember 13.

Hiller István a Magyar Gárdától való elhatárolódásra szólította fel a három történelmi egyházat

A szombaton megalakult Magyar Gárda eszmeiségével való szembenállás kinyilvánítására és a gárda zászlaját megáldó három egyházi képviselőtől történő hivatalos elhatárolódásra szólította fel Hiller István oktatási és kulturális miniszter az érintett történelmi egyházak vezetőit.
2007. augusztus 27.

Ülésezett a Vatikáni-Magyar Vegyes Bizottság

Fotó: Gordon Eszter
A Magyar Köztársaság Kormánya és az Apostoli Szentszék delegáltjaiból álló egyeztető bizottság alakuló ülést tartott 2007. január 25-én az Oktatási és Kulturális Minisztériumban.
2007. január 25.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok